Skip to main content

Alias - Kvinner mot menn

  • Anne Lise Johannessen
:Spillet er mottatt for vurdering fra TacTic:

Mange brettspill er for lengst erstattet av nettpill. Likevel er det koselig å ha samle vennegjengen eller familien en gang i blant til en spillekveld. Vi har testet den nyeste utgaven av Alias - Kvinner mot Menn.

Alias er et brettspill hvor man skal forklare et ord for de andre på laget uten å bruke ordet du skal forklare, og du må gjøre det på under ett minutt. Når man klarer det, blir man belønnet med å få rykke fram på spillebrettet. Men finner ikke laget ordet, eller forklareren må si pass, må du rykke bakover.

Vrien i denne utgaven er at det kun er to lag - et jentelag og et guttelag. Jentelaget skal forklare såkalte "gutteord" og omvendt. Så gjenstår det da og se hvilket kjønn som er det sterkeste. Konseptet synes litt merkelig, og hvorfor er "autoritet, cd og medalje" typiske gutteord mens jenteord kan være hodepine, menstruasjon, støvsugerpose og polyester - likevel mange morsomme ord å forklare.

Spilltesterne mener at det ikke passer helt for samfunnsengasjerte 20 åringer, men samtidig er det jo Alias - og det er alltid gøy! Det er alltid spennende å høre forklaringene og å se hvilke ord som blir "kategorisert" som kvinneord og mannsord. Forklaringene kan være kreative: " Å fukte plenen med et giftig dyr med lang tunge" - Vannslange.

Vennegjengen som besto av 3 jenter og 2 gutter hadde uansett en fin kveld med mye latter, og de spiller gjerne igjen ved en annen anledning.

Les vår tidligere artikkel om Partyalias her

Spillet passer selvfølgelig også til andre anledninger, grillkvelden kan fort bli mye mer moro om du finner fram dette spillet. Vi savner muligheten til å kjøpe tilleggspakker med flere ord.

 

Dette spillet er levert fra TacTic.

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.