Skip to main content

Kjappe svar

  • Anne Lise Johannessen
:Spillet er mottatt for vurdering fra TacTic:
Ungdomsgjengen har samlet seg og testet nok et brettspill. Denne gangen er det familiespillet 'Kjappe Svar' som skal spilles. I dette spillet kjemper du mot klokka og forsøker å nevne 10 ting som er relatert til et tema på kortet! Kun svar som matcher kortet akkurat blir akseptert, så du må tenke fort! Det er mange ulike temaer fra grønne grønnsaker til ting du ikke må gjøre. Temaene er fordelt på lilla og oransje kort, hvor lilla er litt vanskeligere.
 
Ungdommene deler seg i kjønnslag - Mona, Sara og Kristin samler seg på ett lag, og Anders og Magnus på det andre laget. Guttelaget har en mindre deltaker, men det skal nok gå bra, mener de. Helt til de får en del av de lilla kortene, og bl.a. må ramse opp norske konger gjennom tidene.
 
 
I løpet av spillet erfarer de at det er lurt å ha jevne lag både i henhold til kunnskap og antall spillere. De vanskelige spørsmålene blir fort veldig vanskelige, mens de enkle kan være veldig lette. Det er også lett å få hjernteppe når du f.eks. plutselig skal komme på typer dinosaurer samtidig som du vet at sanden i timeglasset renner fort. Eller noe så enkelt som jentenavn på A, plutselig blir selv det vanskelig.
 
 
Spillet har et enkelt konsept, men det er morsomt, og veldig sosialt. Det passer egentlig i alle sammenkomster. Det kan også medføre en del morsomme ord som f.eks. ting på bordet; Albuer. Spillet gir også rom for små historier når noen har noe de bare må fortelle i tilknytning til et tema eller svarord.
 
Hvordan gikk det med spillerunden? Jentelaget vant overlegent.
 
Spillet er opprinnelig et lagspill, men om du er færre enn 4 og likvel vil spille, går det helt fint å spille enkeltvis med en person på hvert lag. Ekstra brikke kan du låne fra et annet spill. Morsomt spill uansett hvor mange man er iallefall - som gir mange timer med underholdning.
 
Også her kunne vi tenkt oss at det gikk ann å kjøpe tilleggspakker med kort, så det ikke blir "oppbrukt" når man har spilt mange ganger.
 
 


Dette spillet er levert fra TacTic.

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.