Skip to main content

New Amigos

  • Anne Lise Johannessen
:Spillet er mottatt for vurdering fra Chrom:

Da jeg oppdaget dette spillet, tenkte jeg at det kunne jo være veldig morsomt å spille, samtidig som det er lærerikt. Mona (20) har hatt fransk i 6 år. Jeg har hatt 1 år, men har stadig repetert litt, og følger at jeg kan litt grunnleggende. Jeg tenkte det kunne være en fin mulighet til å friske opp noen gloser. Anders (17) har hatt 4 år med spansk, men noen ord ligner litt, så det skal gå bra, tenkte jeg. Det ble ikke helt sånn :)

Spillet er et brettspill hvor du kaster terning og havner på diverse kategorier. Du skal da i første omgang oversette fra fransk til norsk. Når du har klart 7 kort, så går du videre - og da blir det omvendt, du skal oversette fra norsk til fransk. Innimellom kan det hende du lander på noen quiz-ruter hvor du får sjekket kunnskapen din om Frankrike. Kunnskapsmessig, så er det tre forskjellige nivåer i dette spillet.

Da jeg fikk spillet ringte jeg til min søster og inviterte til spillekveld, men da hun hørte at det var et fransk språkspill, var hun ikke interessert. Anders var heller ikke interessert.

Det endte opp med at Mona og jeg spilte. Vi hadde det iallefall moro. Nybegynnernivået skulle vel gå rimelig greit, tenkte vi. Det var vanskeligere enn vi trodde ;) Men øvelse gjør mester, og tilslutt hadde vi begge 7 kort og fikk gå videre til neste runde.

Neste runde som gikk ut på oversette fra norsk til fransk var naturligvis enda vanskeligere. Tilslutt trodde jeg at et kort var innenfor rekkevidde når jeg fikk valgfri kategori og valgte kategorien tall. Men tall er jo mye mer enn 1 til 100. På mitt kort måtte jeg svare på en kvart og en tredjedel, deretter femte og sjette.

Etter litt feiling og øvelser hadde Mona 7 kort og skulle inn i finalerunde. Hun måtte da repetere alle sine egne kort feilfritt. På andre forsøk gikk det, og hun ble spillets vinner :)

 

Konklusjon:
Det er ikke spillet du finner fram til en spillekveld med vennegjengen. Derimot er det perfekt for de som er motivert til å lære eller forberede språkkunnskapene sine, og det er sikkert det som er hensikten også. Det å kombinere lek og moro med språkopplæring gjør at "pugging av gloser" blir veldig morsomt.

Fint spill å ha om du eller barnet ditt har fremmedspråk på skolen. Spillet finnes i mange forskjellige språk.

Skal du ha det ekstra gøy, så leses kortene ved hjelp av lydskriften, da kan det bli mange rare ord.

Spillet kan du kjøpe her.

 

OPPDATERING OG RABATTKUPONG:
En dag fikk jeg plutselig en melding fra en av spillutviklerne. Jeg hadde hørt at den spanske versjonen ikke var i salg lenger, men det er ikke riktig. Både spansk, engelsk og arabisk kan kjøpes direkte fra spillutviklernes side. Spillet er nå noe revidert og har fått nytt design. Dersom du ønsker et av spillene, får du som bruker av Hverdagsnett 20 % rabatt ved å oppgi koden "nyevenner".


 

Dette spillet er levert fra Chrom.

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.