Skip to main content

Ryktet går (18+)

  • Anne Lise Johannessen
:Spillet er mottatt for vurdering fra TacTic:

Dette spillet er som Hviskeleken som man lekte i barnebursdager når man var liten. Forskjellen er at her foregår det på papir. Alle får hver sin blokk, og trekker  hvert sitt kort. Terningen rulles for at man skal vite hvilket ord man skal velge. Kortet har to sider - så du har to alternativer. Når du har funnet ordet ditt, skal du skrive det på blokka under hemmelig ord.

I vårt spill manglet det et timeglass. Vi lånte først et fra et annet spill, men så vi valgte å spille uten tid. Når man har tegnet ferdig, sender man blokka videre til nestemann. Denne skal da gjette og skrive det den forrige har tegnet. Neste spiller skal igjen tegne det som den forrige gjettet - og slik fortsetter det helt til alle har tegnet og gjettet og den som startet har fått sin blokk tilbake. 

Dersom antall spillere er et partalll, spiller man litt annerledes. Da skriver man ordet først, og så tegner. Da blir første oppgaven til neste spiller å gjette istedenfor å tegne. Runden skal nemlig alltid slutte på et ord. Vi synes det var best når vi var ulikt antall spillere og kunne starte med å kun skrive. Vi var 7 stk.

Dette er After Dark-versjonen som er merket med 18-års grense. Det er mulig man kan (burde) rødme litt - ikke nødvendigvis pga ordene, men av egne tolkninger og tegneferdigheter. La likevel ikke dette sette noen stopper for fantasien.

Jeg inviterte familien til taco og spillekveld. Vi hadde ikke sniktittet på ordene, så vi ante ikke hva vi hadde i vente. Her var både store og små med, men alle var faktisk over 18, da 17-åringen heller valgte å dra på trening etter maten. Alle var godt forberedt på at her kunne det komme noen kleine ord og tegninger, og sånn ble det også.

Jeg skal begrense hvilke bilder jeg legger inn her av hensyn til leserne :) Men må bare kommentere at det kanskje ble litt rart når jeg fikk en tegning fra min 20-årige datter. Jeg hadde ingen problemer med å se hva det skulle forestille - hun er flink til å tegne, men det var kanskje ikke den slags tegninger en mor normalt sett får fra sin datter ;) Ordet hun hadde tegnet var biff- og blowjob-dagen.

Mye latter var det uansett, og det var kun to ganger orginalordene kom tilbake til noe som var i nærheten av det de skulle være. Her er bilder av noen av omgangene.

  

 
Andre artige runder som medførte mye latter var da omskjæring ble til edderkoppnett, Dyra i Hakkebakkeskogen ble først til ulvehyl og deretter til bestemor skogmus med paraply (som egentlig var et forsøk på å tegne en ulv :)


 


Konklusjon:

Dette er et morsomt, givende og kreativt spill. Det passer perfekt for en spillekveld. Dersom det er denne 'After Dark' versjonen med 18-års grense dere skal spille, så bør man ta en vurdering av spillerne først. Det er en grunn til at det er aldersgrense på spillet. Ikke alle ordene er nødvendigvis seksuelle, noen kan også være vanskelig å tegne eller forstå hva er.

Det er mulig man bør ha et visst minimum av tegnekunnskaper. Det var iallefall følelsen noen av spillerne satt igjen med når de ikke ante hvordan de skulle tegne enkelte ting, og var redd for å ødelegge for resten av gjengen. Samtidig så er det jo bare moro, og rare tegninger er noe av sjarmen ved dette spillet :)

Spillet kan du kjøpe her eller i din bokhandel.


Spillet er sponset av Chrom

 

Dette spillet er levert fra TacTic.

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.