Skip to main content

Klask...

  • Anne Lise Johannessen
:Spillet er mottatt for vurdering fra Chrom:

Veldig morsomt magnetspill hvor du bør ha god kontroll på hendene dine.

Spillet går ut på at du skal skyve en (eller to) liten oransje ball rundt på et spillebord ved å bruke magneter på undersiden av bordet. Poenget er å score mål ved å få ballen i målhullet på motstanderens side.

Du må også passe på så du ikke mister kontrollen over din egen spiller eller at den detter ned i ditt eget målhull (Klask). Da får nemlig motspilleren poeng. På brettet ligger tre magneter. Disse kan du skyve rundt, men dersom to av disse fester seg til din spiller - så er det nytt poeng til motspilleren.  Førstemann til seks poeng er vinner av runden.

Forlaget skriver:
" En fantastisk kombinasjon av rask action, ferdighet og teknikk. Klask er først og fremst ren moro, men du vil bli overrasket over de taktiske mulighetene, som krever både raske hender og evne til å bruke hodet selv når kampen er på sitt mest intense. Dette prislønnede spillet for to personer vil gi alle i rommet lyst til å spille på nytt og på nytt. Kommer du til å basere deg på hurtighet og overlegen hånd-øye koordinasjon? Eller kan det være lurere å forsvare seg innbitt mens du ser etter en mulighet til kjappe og presise kontringer?"

Dette spillet ble bl.a. kåret til "Familly Game of the Year" i Sverige i 2015, og fikk "Jury's Special Award" i Norge samme år.  Spillet er anbefalt fra 8 år og oppover, og en full omgang er beregnet til å ta ca 10 minutter.

 
Konklusjon:
Spillet er lett å sette i gang med, Her er det bare moro - man trenger ingen bakgrunnskunnskaper.

Veldig morsomt magnetspill hvor du bør ha god kontroll på hendene dine. Enkelt konsept som er lett å komme i gang med. Muligens litt poengløst, men til gjengjeld masse å le av. Kanskje litt for lett for sønnen i huset og spille med den treige mora som stadig fikk spillebrikken oppi sitt eget mål. 

Utrolig nok så klarte jeg til stor jubel å vinne et par runder også - så lenge vi spilte med en ball. I det øyeblikket ball nr to ble med på banen, gikk det litt tøffere for seg. Etterhvert valgte han å spille med faren, da fikk han større utfordringer. Alt ialt, dette spillet kommer nok til å være mye i bruk her i huset.

 
Spillet er sponset av Chrom

Dette spillet er levert fra Chrom.

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.