Skip to main content

Verdens flagg

  • Anne Lise Johannessen
:Spillet er mottatt for vurdering fra TacTic:

Spillet er sponset for vurdering av TacTic


Verdens flagg var et spill vi var spent på. Mona er veldig god i ulike lands flagg, så jeg regnet med at hun kom til å ta en ovelegen seier. Fred Are er også god.

Slik spiller man:
Man deler ut kort og legger disse med flaggsiden opp, og så skal man etter tur velge en av motspillernes kort og komme fram til riktig land. Klarer du det på første forsøk, får du kortet samt at du kan trekke to nye.

Du har mulighet til å få opptil to hint. Klarer du det med ett hit, får du kun trekke ett ekstra kort i tillegg til kortet du vinner. Må du bruke begge hintene får du kun kortet du klarte. Gjetter du feil, får du ingenting  - og turen går videre til nestemann. Sånn fortsetter det til oppgavebunken er tom. Det beste er å spille det en gang, for å skjønne hvordan det fungerer.

Spillerne har et brett hver, hvor man plasserer kortene man har vunnet inn i den verdendelen man tror de tilhører. (Det er ikke lov å jukse med å se på kortets infoside). Når spillet er ferdig, skal man telle opp kortene som man har klart å plassere riktig. Hver av disse gir ett poeng.

Jeg med min teflonhjerne slet med å i det hele tatt komme på land som lå i Mellom-Amerika og Asia. I ettertid fant vi ut at det også følger med noen kort som ramser opp alle land i de forskjellige verdensdelene. Det er muligens ment for barn... men det hadde passet for meg. Det er også et verdenskart hvor du ser alle landene, men det kan jo gjøre spillet litt lett hvis et av hintene er at landet ligger mellom X og Y feks.

Resultatet vårt ble 41 poeng til Mona, 20 til Fred Are og 15 til meg. En annen vri på spillet er å bruke det som rent spørrespill hvor en viser og leser hint, mens en annen eller flere etter tur svarer.


Konklusjon:
Litt vanskelig – for noen, om man ikke bruker hjelpekortene. Moro likevel og veldig lærerikt – om du klarer å huske noe av det da... Totalt sett, et spill som anbefales!

Dette spillet er levert fra TacTic.

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.