Skip to main content

Legg et puslespill (500 brikker)

  • Anne Lise Johannessen
:Spillet er mottatt for vurdering av TacTic:

Spillet er sponset for vurdering av TacTic

Det hadde vært moro å lagt et puslespill, sa Anders en dag. Det hadde kanskje det, sa jeg.

Jeg har aldri vært så opptatt av puslespill, det er flere år siden vi har puslet, og da var det barnepuslespill med kanskje 100 brikker. Kanskje vi skulle prøvd noe som er litt mer avansert denne gangen da.

TacTic har ikke bare brettspill, de har også noen puslespill, så da jeg var der på et møte med de angående brettspill som jeg skulle teste ut, og til premier i julekalenderen, fikk vi med et puslespill med 500 brikker. Motivet er en hund som sitter ved noe skopusseustyr. Veldig fint motiv – men også veldig mye grønt i forholdsvis like nyanser.

Hvor skal vi legge puslespillet var det store spørsmålet. Kan vi ikke bare ha det på stuebordet, sa Anders. Det tar maks 1 dag å legge det ferdig. Ok, en dag kan vi vel være uten stuebordet, tenkte jeg. Heldigvis er ikke et puslespill på 500 brikker så stort som jeg så for meg, så det tok bare en liten del av bordet - og godt var det, for den ene dagen Anders esitmerte ble til fire dager.

 
Vi startet med å finne rammebrikkene, og fant hjørnene. Det var likevel ikke så lett å begynne på rammen, da det bare var grønt. Vi begynte derfor så smått med litt av motivet. Teksten på esken var lett å sette sammen. Omsider fant vi skobrikkene og startet på den nederste skoen. Det gikk forsåvidt greit.

Det ble en del frustrasjon videre – men vi fant stadig en brikke når vi satte oss ned for å se - og etter 3 dager var hele motivet klart. Da var det bare bakgrunnen igjen – som stort sett gikk i grønt. Etter en dag var også denne ferdig.

Dessverre mangler det en brikke i hunden. Vi vet ikke om den var med i esken opprinnelig, men den ligger iallefall ikke på gulvet, under bordet, eller under sofaen.


Konklusjon:
Det var flere ganger vi hadde tenkt å gi opp, men sta som vi er så måtte vi jo bare finne ut av det. Det ble også noen feilpuslinger som vi fikk rettet opp og det gjorde det selvfølgelig litt lettere å komme videre.

Pusleprosjektet gjorde at vi ble litt hekta. Tross frustrasjoner underveis, så var det moro – og det ble til et familieprosjekt. Egentlig litt synd at det måtte tas fra hverandre igjen. Neste utfordring må være 1000 brikker!

Merke: TacTic
Antall brikker: 500

Dette spillet er levert fra TacTic.

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.