Skip to main content

Tantes energimat

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Torbjørg "Tante" Haugen
Leseeksemplar fra Jæren

Alle som driver trening og aktiv idrett vet at maten betyr mye. For de beste kan det være avgjørende, og derfor har mange av Norges fremste idrettsutøvere samarbeidet med kokken Torbjørg Haugen, bedre kjent som «Tante». Her får du suksessoppskriftene til Tante, og de gir bedre resultat. Enkelt og greit.

Passer for alle som har liten tid, men gjerne vil yte mer. Og få bedre matvaner.

Kapitler:
FROKOST (bla. havregrøt og frokostblanding)
LUNSJ (bla. lunsjkaker, laksesalat og stekt ris)
MIDDAG (bla. fjellgryte, wok og kjøttsuppe) Kamp-/Løpsmat (bla. pasta og kylling)
Etter konkurranse (bla. Tantes pizzasnurrer og grønnsaksmuffins)
Kos/dessert (bla. drømmekake og melon- og ostesalat)
Tilbehør (bla. hjemmelaget syltetøy, maispure og gulrotsnacks)


Forfatter: Torbjørg "Tante" Haugen
Forlag: Jæren Forlag
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 136
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar

Min mening:
Jeg har selv en sønn som går på toppidrettslinje på videregående, og det å spise nok - og riktig mat er kjempeviktig for at de skal klare å prestere både i idretten sin og i de øvrige fagene.

I denne boka er det mange fine og lettvinte mattips og oppskrifter til alle dagens måltider. Det er helt "vanlig mat" som også resten av familien kan spise. Oppskriftene er lette og oversiktlige. Disse matrettene klarer ungdommen fint å lage selv.

Forøvrig en veldig fin bok som også passer til familier som ikke har ungdom som driver med idrett.Om forfatteren:
Torbjørg kommer fra skibygda Sirdal i Vest-Agder. Kallenavnet «Tante» fikk hun ganske tidlig i sin kokkekarriere, og denne benevnelsen sier egentlig alt om rollen hun har i miljøet. Det er nemlig ingen som går sultne fra bordet når Tante står bak grytene. Torbjørg er viden kjent for sin hjertevarme og sin evne til å spre matglede med fristende retter. Hun har opparbeidet seg stjernestatus hos landets fremste idrettshåp.

Torbjørg setter spor og gjør inntrykk på dem hun møter. Hun regnes som en naturlig del av de lagene hun jobber med. Hun ble faktisk etterlyst av selveste dronning Sonja da dronningen skulle gratulere de norske skiløperne med gull under OL. Hun lurte på hvor i all verden «Tante» var.

Stjernekokken har vært med under vinter-OL to ganger. Dessuten har Tante flere VM på samvittigheten. Hun vet hva som må til for å prestere, og oppskriften er tradisjonell. Her er det lite hokuspokus, men norsk husmannskost ispedd en ny vri – og maten hennes glir ned på høykant. Hun styrer imidlertid unna mye sukker og setter gode råvarer i fokus. Hun lager maten fra bunnen av, i hvert fall 95 prosent. Det skaper en langt bedre smak og ikke minst stemning. Beskjedent nok mener hun selv at maten hun lager, er så enkel at alle kan få det til. Og hun har helt rett.

Små forlag