Skip to main content

Huset i Wimbledon

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Katrine Wessel-Aas
Leseeksemplar fra Pitch

Den unge Trondheimsjenta Eva Winter-Hagen fra Trondheim har arvet en formue av Tilda Skjønberg i Winterfamilien. Det er 1923 og hun er på besøk hos familie i Wimbledon i London. Der kommer hun over et fantastisk, men gjengrodd hus som hun bestemmer seg for å kjøpe. Det passer henne utmerket, siden hun har kjærlighetssorg, og trenger et avbrekk fra hjemstedet.

Allerede første dagen i det nye huset støter hun på Archie, som også hadde planer om å kjøpe huset, men Eva rakk akkurat å sikre seg det først. Gradvis blir hun bedre kjent med han, og overtales til å arrangere flotte fester, og kjøpe bil. Men er han den han utgir seg for, og kan hun stole på han?

Dette er første bok i en ny serie, en trilogi om den tredje generasjonen av Winther-familien. Forfatteren skriver i etterordet at alt er fiksjon, men inspirert av årene hun selv bodde i Wimbledon i England. Bok nummer to, "En engelsk sommer" kommer våren 2025, og den tredje og siste, "Hjem til deg" kommer høsten 2025.


Koselig feelgoodbok

Koselig bok som fenger fra starten. Jeg liker spenningen ved å overta et hus, som også er møblert. Det å gå på jakt rundt og oppdage hva som er der. Her er det bare å drømme seg bort til skjulte skatter og rikdom. Noe romantikk og konflikter er det selvsagt også.

For meg går den gode leseopplevelsen i boka litt i bølgedager. Midtveis synes jeg den faller litt, for å ta seg opp igjen på slutten, for så klart slutter den midt i noe som jeg gjerne vil vite mer om, så da er det bare å sette seg godt til rette og vente i spenning fram til neste vår.

Totalt sett er det en lettlest bok som jeg hygget meg med.

Terningkast: 4

Info:

Forfatter: Katrine Wessel-Aas
Forlag: Pitch
Utgivelsesår i Norge: 2024
Antall sider: 295
Format: Innbundet

 

Forlaget skriver:

Året er 1923. Eva Winther-Hagen, arvingen til den søkkrike Tilda Skjønberg, har dyp kjærlighetssorg. Hun reiser til England for å bli kjent med bestemorens britiske familie og for å slikke sine sår.

I Wimbledon kommer hun over et gjengrodd herskapshus, som hun bestemmer seg for å kjøpe. Med på kjøpet følger en ung og farlig sjarmerende mann. Sammen med Archie kaster Eva seg ut i de glade tyveårene, med høy champagneføring, jazz og glamorøse fester, men første verdenskrig kaster fortsatt lange skygger over London. Og kan Eva stole på Archie? Hvem er han egentlig - og hva vil han?

Om forfatteren:

Katrine Wessel-Aas (f. 1970) har jobbet som journalist og redaktør i mange år, men er nå forfatter på heltid. I 2023 ble hun Norges mestselgende kvinnelige forfatter. Hun har skreved den populære serien om familien Winther, som har solgt mer enn 700 000 bøker i Norge. Serien er også solgt til Danmark, Sverige og Nederland. I tillegg har hun skrevet den frittstående feelgoodromanen "Jul i Nyhavn" og en historisk romanserie fra Kristiania på 1800-tallet.

 


 Om meg:

Denne bokanmeldelsen er basert på min personlige mening. Jeg leser ikke bøker for å fremme forfattere eller forlag. Jeg leser kun bøker jeg selv ønsker å lese. Jeg tjener ikke penger på nettsiden, og er ikke på noen måte knyttet til forlag eller forfatter. Siden jeg ikke har bokblogg, men nettsiden Hverdagsnett inkl magasinet Hverdagsnettmagasinet bruker jeg tittelen bokanmelder, nettstedeier eller redaktør.

Jeg er utdannet innenfor økonomi og revisjon, og jobbet i Skatteetaten i nesten 24 år. Jeg er også frilansjournalist, og har gått journalistskolen til Vivian Songe. I tillegg har jeg lang erfaring i å drive nettsted – Hverdagsnett har eksistert siden starten av 2000-tallet. (De første årene med navnet Barnemix). Jeg har ingen litteraturutdannelse, men har flere år med erfaring i å formidle bøker.


 

Hvordan bestemmer jeg terningkastene?

6 – Perfekt historie som har ALT jeg ser etter i en bok. Den Må være godt skrevet. Historien må være interessant og spennende, og den må ikke være for forutsigbar. En bok du kan glede deg ekstra til.
5 – Historie med "litt ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først.
4 – En normalt bra bok som er verdt å lese. Veldig mange bøker fortjener denne karakteren.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, er for "lett", kanskje fremdriften går for tregt – eller den har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis kjedelig, dårlig språk, lite troverdighet og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening. Når jeg leser, prøver jeg så godt jeg kan å plukke ut bøker som fortjener terningkast 4 eller bedre. Livet er for kort til å lese dårlige bøker ;)


 

Noen bøker står merket som leseeksemplar/forhåndseksemplar. Hva betyr det?

Det er bøker som jeg får kostnadsfritt fra forlag eller forfatter – noen på forhånd før de er utgitt. Det er reglene i Markedsføringslover som bestemmer at dette SKAL opplyses om.  Uansett er ALLTID en bokanmeldelse MIN personlige mening, min tekst og mitt oppsett.

Selv om jeg har fått boka blir jeg IKKE påvirket på noen måte. Det gjelder det samme som for bøker fått i gave, lånt på bibliotek eller kjøpt. Jeg står jeg helt fritt i forhold til om jeg VIL lese den, NÅR jeg evt. vil lese den, om jeg VIL anmelde den og HVA jeg vil skrive. Jeg skriver alltid min ærlige mening om boka, selv om det å gi riktig terningkast noen ganger kan være en utfordring.

Jeg har absolutt INGEN bindinger til noen forlag. Alle leseeksemplarer blir stemplet – slik at de ikke har noen økonomisk verdi, og ikke kan videreselges. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å INSPIRERE til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Dette er viktige punkter for meg for å kunne anbefale en bok.

 
NYHETSBREV FOR NETTSIDEN OG MAGASINET:
Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

Pitch