Skip to main content

Det ender med oss

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Colleen Hoover
Leseeksemplar fra Gursli Berg

Lily Bloom er i begynnelsen av 20-årene. Hun har ikke hatt det lett i oppveksten, faren var voldelig mot moren og hun fikk ikke lov til å ha venner på besøk. Lily er likevel full av vilje, pågangsmot og tro på framtiden.

Etter å ha fullført college, flytter hun til Boston og åpner sin egen blomsterbutikk. Hun møter hjernekirurgen Ryle Kincaid. Han er påståelig, sta og arrogant, men også følsom, briljant og fullstendig bergtatt av Lily. Og til tross for at Ryle har en sterk aversjon mot forhold, blir de et par. Så møter Lily plutselig igjen sin første kjærlighet, Atlas Corrigan. Han var hennes sjelefrende og beskytter da hun var 15 år, men de har ikke sett hverandre siden. Og like plutselig blir alt Lily og Ryle har bygget sammen, utsatt for et ragnarok.

De tre er viklet inn i et komplekst trekantdrama, som ikke bare tester dem, men også lærer dem mye. Forfatteren håndterer det vanskelige temaet om vold i nære relasjoner med romantisk ømhet og emosjonell dybde. For Hoover er det en dypt personlig fortelling, noe som kommer fram i forfatterens etterord.

 

Forfatter: Colleen Hoover
Forlag: Gursli Berg Forlag
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: It Ends With Us
Oversatt av: Kurt Hanssen
Antall sider: 393
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er en bok med en sterk og god historie om et veldig viktig tema.

Da jeg uventet fikk denne boka i posten fra forlaget, kastet jeg meg over den, og jeg klarte ikke legge den fram meg igjen før jeg hadde lest den ut. Synd på en måte, for første halvdel av boka bør leses sakte - søt historie, som man "vil være i lenge".

Uten si for mye, så kan jeg vel røpe at jeg hadde håpet på en annen utvikling da jeg kom videre i boka. Likevel tror jeg at det er viktig at den ender akkurat som den gjør.

Jeg har tidligere lest en annen bok (En vakker dag) av denne forfatteren, og må si jeg liker historiene og skrivestilen hennes godt. Har du ikke lest noe av henne, så burde du starte med denne boka! Du får garantert en fin leseopplevelse.


Om forfatteren:
Colleen Hoover har skrevet flere bestselgere i skjæringsfeltet romance/drama. Bøkene hennes er preget av en mørk romantikk og tunge bakhistorier. Siden debuten i 2012 har hun gitt ut 12 romaner, mange har ligget høyt på NYTs bestselgerliste. Flere av hennes titler har blitt nominert til Goodreads Choice Awards i kategorien «Romance», og hun har vunnet de tre siste årene med Confess (2015), It Ends With Us (2016) og Without Merit (2017).

Historien om Colleen Hoover (f. 1979) er den reneste Askepott-historie. Læreren, som bor i Texas med mann og tre sønner, hadde alltid skrevet små historier til husbruk, men i november 2011 bestemte hun seg for å skrive en lengre historie inspirert av låten «Head Full of Doubt/Road Full of Promises» av The Avett Brothers. Hun kalte historien for Slammed og publiserte den på nettet i januar 2012. Romanen ble fanget opp av en kjent bokblogger, og et halvt år senere lå den på bestselgerlisten til New York Times, og rettighetene ble solgt til forlaget Atria Books.

Det ender med oss (It Ends With Us) er den tredje utgivelsen på norsk. Tidligere har Gursli Berg forlag gitt ut En vakker dag (Maybe Someday) og Stygg kjærlighet (Ugly Love).

 


Andre som har omtalt denne boka:

Gursli Berg