Skip to main content

Skyggesøsteren

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lucinda Riley
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Dette er tredje bok i den storslåtte serien «De syv søstre». Star er den mest gåtefulle av søstrene, og hun vil nødig gi slipp på tryggheten hun opplever i vennskapet med søsteren CeCe. Til slutt bestemmer hun seg likevel for å følge sporet faren har gitt henne for at hun skal finne opphavet sitt. Sporet fører henne til et gammelt antikvariat i London, og blir samtidig starten på en helt ny tilværelse.

Hundre år tidligere møter vi den sta og uavhengige Flora. Hun er lykkelig hjemme i Lake District, men krefter utenfor hennes kontroll fører henne til London og til en av sosietetsmiljøets største personligheter, Alice Keppel. Her blir hun en brikke i et spill der hun ikke kjenner reglene, men en dag møter hun en mystisk mann som avslører svarene Flora har vært på jakt etter hele livet


Forfatter: Lucinda Riley
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2017
Originaltittel: The Shadow Sister
Oversatt av: Benedicta Windt-Val
Antall sider: 590
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Nok en koselig historie om en av de syv søstrene. Denne gangen er det Star som vil følger. Hun trenger ikke reise så langt for å finne sine røtter, for alt foregår i England hvor hun allerede bor. Hennes bakgrunn er også en rørende og spennende historie, om enn ikke akkurat som man tror det skal gå. Jeg liker godt hvordan historiene settes sammen med de andre søstrenes historier.

Vi lever fortsatt i spenning angående Pa Salt, men også Marina (Ma) har noe mystisk over seg, synes jeg.


Om forfatteren:
Lucinda Riley er født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller innenfor film, teater og tv, skrev hun sin første bok i en alder av 24 år. Bøkene hennes er oversatt til over tretti språk, har solgt i mer enn ti millioner eksemplarer på verdensbasis og har ligget på bestselgerlistene til Sunday Times og New York Times.

Lucinda skriver nå på serien «De syv søstre», som forteller historien om syv adopterte søstre, og er løselig basert på mytologien rundt den berømte stjernehopen med samme navn. De tre første bøkene, De syv søstre, Stormens søster og Skyggesøsteren, har alle toppet bestselgerlister over hele Europa, og rettighetene til en tv-serie er allerede solgt til et produksjonsselskap i Hollywood.

Når hun ikke skriver, reiser eller løper rundt etter barna sine, liker Lucinda å lese bøker hun ikke selv har skrevet og nyte et glass eller to med provencalsk rosévin

 

Les også:

 

 

Cappelen Damm