Skip to main content

Perlesøsteren

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lucinda Riley
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Bok nummer fire i den fascinerende og spennende serien De syv søstre. CeCe har alltid følt at hun ikke passer inn. Etter at søstrenes far – den mystiske Pa Salt – er død, og søsteren Star har funnet den store kjærligheten, kjenner hun seg ekstra ensom. Hun slutter på kunstutdanningen for å finne sitt biologiske opphav. Det eneste sporet hun har er et gammelt fotografi og navnet på en kvinnelig pioner som bodde i Australia for over hundre år siden.

Hundre år tidligere får Kitty McBride, en prestedatter fra Edinburgh, muligheten til å reise til Australia som ledsagerske. Her møter hun sin skjebne i form av tvillingbrødrene Drummond og Andrew – den ene vilter og ustyrlig, den andre ambisiøs arving til en formue basert på perlefiske.

Når CeCe kommer til Australia, er det noe dypt inne i henne som påvirkes av energien i området og den gamle aboriginkulturen. Kreativiteten våkner og med hjelp fra de hun møter på reisen, begynner hun å tro at dette enorme kontinentet kan tilby henne noe hun ikke trodde var mulig: en følelse av å høre til.

 

Forfatter: Lucinda Riley
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: The Pearl Sister
Oversatt av: Benedicta Windt-Val
Antall sider: 606
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Ofte kan historiene bli dårligere og bære preg av gjentagelser når det er en serie, men det er ikke tilfelle her. Forfatteren tar oss med på nok en spennende reise - denne gang er det livet til CeCe som står i fokus.

Hver søster har hver sin bok hvor de finner ut av sin fortid. Alle har spennende og forskjellige historier, men det går på en måte "en rød tråd" gjennom alle bøkene. Jeg anbefaler deg derfor å starte på bok nr en og lese de fortløpende, selv om man også kan lese hver bok frittstående.


Om forfatteren:
Lucinda Riley er født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller innenfor film, teater og tv, skrev hun sin første bok i en alder av 24 år. Bøkene hennes er oversatt til over tretti språk, har solgt i mer enn ti millioner eksemplarer på verdensbasis og har ligget på bestselgerlistene til Sunday Times og New York Times.

Lucinda skriver nå på serien «De syv søstre», som forteller historien om syv adopterte søstre, og er løselig basert på mytologien rundt den berømte stjernehopen med samme navn. De tre første bøkene, De syv søstre, Stormens søster og Skyggesøsteren, har alle toppet bestselgerlister over hele Europa, og rettighetene til en tv-serie er allerede solgt til et produksjonsselskap i Hollywood.

Når hun ikke skriver, reiser eller løper rundt etter barna sine, liker Lucinda å lese bøker hun ikke selv har skrevet og nyte et glass eller to med provencalsk rosévin.


De andre bøkene:

 

Cappelen Damm